Uusi ammatti, uusi minä

 

Työskenneltyäni vuosia hektisessä liike-elämässä tein merkittävän siirron ja ryhdyin tekstiviestinnän yksityisyrittäjäksi. Oman itsensä rouvana oleminen miellytti, mutta yksin käännösten kanssa painiminen turhautti, ja aloin etsiä jotain ihan muuta.

 

Unettomuus johti opintielle

 

Olen kärsinyt koko aikuisikäni unettomuudesta ja lisäksi minulla on ollut ongelmia liian kireiden äänihuulten vuoksi, mikä puurouttaa puhetta. Lähdin hakemaan ongelmiini helpotusta erilaisista terapioista. Apua sain vihdoin MSF-kuntoutuksesta, jossa akupunktiopisteitä stimuloidaan sähkön ja pehmeän laserin avulla, hyödynnetään valon eri aallonpituuksia sekä kiinnitetään huomiota kokonaisvaltaisesti potilaan nauttimaan ravintoon, hivenaineisiin ja vitamiineihin. Lähdin hoidattamaan itseäni, mutta sainkin samalla myös kipinän kouluttautua uuteen ammattiin. Ensimmäiselle tri Anu Mäkelän MSF-kuntoutuskurssille menin vuonna 2011 ja kaksi vuotta myöhemmin toimin jo hänen assistenttinaan Helsingin klinikalla.

 

Korva kuulee, keho tuntee

 

Vuonna 2016 eräs ystäväni kertoi minulle innostuneena äänimaljahieronnasta. Kiinnostuin tästä minulle tuntemattomasta sointiin ja äänivärähtelyihin perustuvasta rentoutusmenetelmästä, josta ystäväni puhui silmät säihkyen. Kävin ensin kokeilemassa sointukylpyä, joka on ryhmälle tehtävää äänirentoutusta. Sointukylvyssä käytettävien maljojen ja gongien äänet ja värähtelyt lumosivat minutkin täysin. Niinpä ilmoittauduin Anne Materon vetämälle Peter Hess® -äänirentoutuskurssille, ja sillä tiellä ollaan.

 

Charmonia – nimi on enne

 

Yritykselle nimeä etsiessäni halusin sisällyttää siihen sen, mitä palveluillani tarjoan ja tavoittelen: harmoniaa, sopusointua ja tasapainoa. Esteetikkona lisäsin harmonian eteen C:n korostaakseni hoitoihin liittyvää charmia: viehkeyttä, miellyttävyyttä ja mielihyvää.

 

Nimeen sisältyy myös pieni silmänisku MSF-kuntoutuksen opintoihin kuuluvalle fysiikan kurssille: Hiukkasfysiikassa puhutaan jakamattomista alkeishiukkasista eli kvarkeista ja yhden kvarkkityypin nimi on ”lumo” (”charm”)!

 

Lisäksi nimeen kätkeytyy myös sana ”armo”, tuo tuiki tarpeellinen myötätunnon ilmaus itseä ja muita kohtaan.

 

Tervetuloa harmonisen keskitien polulle!

Pirkosta ja Charmoniasta