MSF-kuntoutus –

MSF-kuntoutus auttaa kehoa palauttamaan oman, terveen tasapainonsa

 

Mikä kumman MFS-kuntoutus?

 

MSF eli "Mäkelän sähköfysiologinen kuntoutusmenetelmä" perustuu tri Reijo Mäkelän 70-luvulla aloittamaan ja hänen tyttärensä tri Anu Mäkelän jatkamaan sekä edelleen kehittämään tutkimustyöhön ja sen sovelluksiin. MSF-kuntoutuksessa hyödynnetään sähköä, laseria sekä valon eri aallonpituuksia paikallisena valohoitona. ”Samaan pakettiin” on valittu neljä eri hoitavaa mekanismia, tutkittuja ja tehokkaita menetelmiä, joita mm. lääketieteessä käytetään erillisinä hoito- ja kuntoutusmetodeina.


Hellä ja kokonaisvaltainen akupunktio

 

Akupunktio on terapiaa, joka vaikuttaa kehon sisälle, mm. sisäelimiin, ihon pinnalla olevia pisteitä käsittelemällä. Nämä pisteet eroavat muusta ihosta, sillä niiden ihonvastus eli niiden kyky johtaa sähköä on erilainen kuin niitä ympäröivässä ihossa. Pisteiden kohdalta löytyy myös usein hermopäätteitä.


Akupisteissä ihon rakenne on poikkeava, sillä ne koostuvat erityyppisistä soluista, kuten kollageenijuosteista, rasvasoluista, lymfosyyteistä, makrofageista, syöjäsoluista, fibroblasteista jne. Näitä eri solutyyppejä on toki kudoksissa muutenkin, mutta akupisteiden kohdalla ne ovat kerääntyneet tiiviiksi ryppäiksi. Niiden suhteelliset määrät vaihtelevat pisteestä riippuen, mistä syystä pisteet toimivat eri tavoin.

 

Akupunktion vaikutus perustuu hyvin pitkälti hermoratojen tai hermosolujen toiminnan säätelyyn kiihdyttämällä tai estämällä hermoimpulssien välittäjäaineiden eli neurotransmitterien tuotantoa. Eri pisteiden kautta pystytään näin säätelemään autonomista hermostoa ja siten vaikuttamaan eri sisäelimien toimintaan.

 

Akupunktiota käytetään lukuisiin vaivoihin, ja sen vaikutusalueet voidaan jakaa kuuteen pääluokkaan:

  1. Kivunlievitys ja särkyjen hoito eli analgesia
  2. Rauhoittaminen eli sedaatio
  3. Elimistön tasapainon palauttaminen eli homeostaasin säätely
  4. Vastustuskyvyn parantaminen eli immuunimekanismin vahvistaminen
  5. Psyykkisiin tekijöihin vaikuttaminen
  6. Motorinen palautuminen eli hermotoimintaan vaikuttaminen

 

MSF-hoidossa akupunktiopisteitä käsitellään niitä stimuloimalla sekä puolijohdelaserkynällä että elektrodeilla, joiden sijoittelussa otetaan kunkin asiakkaan yksilöllinen tilanne huomioon. – Myös laservalolla yksinään on moninaisia positiivisia vaikutuksia kehossa.

 

Pehmeä laser

 

Laser‐valolla on kehossa monia vaikutuksia. MSF-hoidossa käytettävän puolijohdelaserin aallonpituus on 633 nm. Se on ns. hoitava eli pehmeä laser, jonka vaikutukset ovat hyvin pitkäaikaisia. Ne perustuvat esimerkiksi

  • aineenvaihdunnan tasapainottamiseen soluissa,
  • lymfa‐ ja verenkierron lisäämiseen hoidettavalla alueella,
  • hermotoiminnan rauhoittamiseen sekä
  • endorfiinien ja tulehdusta estävien prostaglandiinien määrien lisääntymiseen.

 

Kuntoutuksessa voidaan käyttää myös muita valon aallonpituuksia, joilla on erilaisia biologisia vaikutuksia. Valon väri, eli aallonpituus, valitaan toimintahäiriön mukaan.

 

Hoitava sähkö

 

Sähköä hyödynnetään monissa eri hoitomuodoissa. Samoin kuin valolla, sähköllä voidaan vaikuttaa kaikkiin solurakenteisiin. Ulkoisten sähköimpulssien avulla voidaan mm. säädellä ja tasapainottaa hermoratojen toimintaa ja esimerkiksi hajottaa rasvamolekyylejä sekä lisätä solun sisäisen kaliumin ja veden määrää. Näin solu "nuortuu" eli palaa sille toiminnalliselle tasolle, jolla se on ollut vuosia aikaisemmin. MSF-kuntoutuksessa käytetään pienitehoista sähköä niin akupunktio- kuin hermopisteissäkin sekä kipeytyneisiin lihaksiin lihaspisteissä.

 

MSF-menetelmässä käytettävä sähkö-laserkynä sopii erinomaisesti myös neulakammoisille!
HUOM. Koska akupunktiohoito vaikuttaa hormonitasoihin, MSF-kuntoutusta ei tehdä raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.

 

Hinta: 80 € / 75 min.

Toivotan sinut tervetulleeksi tasapainottavaan MSF-kuntoutukseen! Varaa aika täältä.

Tasapainon toinen nimi on terveys