Yksilöllinen äänimaljarentoutus –

Äänimaljahieronta hellii ja rentouttaa

 

Peter Hess -äänimetodi

 

Peter Hess® -äänimaljahieronta on vibroakustinen syvärentoutusmenetelmä, joka perustuu keholla soitettavien pronssimaljojen äänen sointiin ja värähtelyyn. Kehon lisäksi ne hellivät ihanasti myös psyykettä. Vaikutus syntyy sekä kuulon välityksellä korvan ottaessa vastaan ääniaallot että kehon välityksellä maljojen värähdellessä. Kyseessä ei siis ole hieronta tavanomaisessa mielessä.  Keholle asetetut maljat resonoivat niitä soitettaessa, jolloin sointivärähtely leviää kehoon ja saa aikaan syvän rentoutumisen ja hyvänolontunteen. Kehostahan on 70 % nestettä, ja sen välityksellä värähtelyt leviävät laajalle kehoon.

 

Kaukoidässä äänimaljoja on käytetty jo tuhansien vuosien ajan kehon ja mielen tasapainottamiseen. Saksalainen teknillisen fysiikan insinööri Peter Hess tutki pitkään äänellä hoitamista Tiibetissä ja Nepalissa ja sovelsi sitten oppimaansa länsimaiseen kulttuuriin. Vuonna 1984 hän kehitti äänimaljoilla tehtävän äänimaljahieronnan.

 

Nada brahma, parantava ääni

 

Idän kulttuureissa uskotaan, että maailma luotiin alkuvärähtelystä; sanskriitin 'nada brahma' tarkoittaa, että universumi tai jumala on yhtä kuin ääni. Maailmankaikkeus soi ja värähtelee. Myös ääniterapia on ikivanhaa perua. Kaukoidässä äänimaljoja käytetään edelleen erilaisten rituaalien lisäksi hoitavina instrumentteina, koska harmonisilla äänillä katsotaan olevan monenlaisia parantavia vaikutuksia.


Tiibetissä sanotaankin, että äänimaljojen sointi karkottaa pahat henget. Länsimaisittain ilmaistuna: sointi vähentää negatiivisia tuntemuksia ja stressiä. Näin keho ja mieli saavat mahdollisuuden löytää uudelleen tasapaino ja saavuttaa harmonia myös ympäristönsä kanssa. Peter Hess on sanonut: ”Äänimaljojen sointi koskettaa meidän sisintämme, se saa sielun värähtelemään. Äänen sointi purkaa jännityksiä, vahvistaa omaa kykyämme parantaa itse itsemme sekä vapauttaa luovan energiamme.”

 

Äänimaljahieronta ei nykyisessä muodossaan liity mihinkään uskontoon tai filosofiaan, eikä sillä väitetä olevan mahdollisesta sairaudesta parantavia vaikutuksia. Sen tavoitteena on tarjota hyvänolontunnetta, harmoniaa ja syvärentoutusta.

 

Monipuolinen menetelmä yksilöllisesti toteutettuna

 

Kehoa ja mieltä hellivää Peter Hess -metodia käytetään pääsääntöisesti syvärentoutukseen, sillä äänivärähtelyt saavuttavat myös alueet, minne perinteisen hierojan sormet eivät yllä. Äänimaljahieronta on kivutonta, ja sen aikaansaama syvä rentoutumisen tunne yleensä vielä voimistuu rentoutuskertojen myötä. Koska jokainen ihminen on ainutkertainen kokonaisuus, myös äänimaljahieronta on aina yksilöllistä palvelua. Kuuntelen asiakasta tarkalla korvalla: hänen senhetkinen tilanteensa ja toiveensa määräävät kulloisenkin rentoutushieronnan kulun. 

 

Varsinaisen äänimaljahieronnan lisäksi Peter Hess -menetelmää sovelletaan myös monilla eri aloilla, kuten (psyko)terapiassa, kosmetologiassa, lastentarhoissa, musiikkiterapiassa, neurologiassa, logopediassa, vanhusten- ja vammaishoidossa…

 

Mitä äänimaljarentoutuksessa tapahtuu?

 

Äänimaljarentoutus tehdään hoitopöydällä maaten. Keholle asetellaan maljoja eri kohtiin, niin että välillä keholla on yksi, välillä kaksi maljaa. Niitä soitetaan rauhallisesti asiakkaan tiedostamattomiakin reaktioita kuunnellen. Maljoja ja pientä gongia voidaan soittaa myös kehon läheisyydessä. Vaatetuksen on hyvä olla sellainen, joka ei purista eikä kiristä. Halutessasi saat myös kevyen peiton.

 

Varaa aikaa yksilölliseen äänimaljarentoutukseen: kesto 1 h, hinta: 60 €.

 

Toivotan sinut tervetulleeksi yksilölliseen äänimaljahierontaan! Varaa aika täältä.

 

Kuuntele äänimaljoja:

Sopusointuista harmoniaa